KVALITET & HÅNDVERK

LANG ERFARING

Passepartout

En passepartout er en ramme av tykk kartong, som skiller bildet fra feltet omkring. De finnes i en rekke farger, noen med dekorativt mønster og strukturerte overflater.
Passepartouten bør ikke være for smal, ellers taper den sin virkning. Mange ganger har ganske små bilder kjempestore passepartout og blir på den måten svært betydningsfulle. 
Det er nesten ingen begrensning på hvor mange passepartout lag man kan ha, men en dobbel passepartout er nok det mest brukte etter en enkel. En dobbel passepartout har en ”trappetrinnseffekt” som fremhever bildet. Både den indre og ytre kan være i samme farge eller i kontrast.

En passepartout har to oppgaver:
For det første fungerer den som en buffer mellom bildet og glasset, og lar luften sirkulere. Hvis papiret kommer i kontakt med glasset, kan det bygge seg opp kondens med påfølgende fuktflekker og mugg på bildeflaten. Ved tegninger med kull, pastell, blyant og lignende, beskytter også passepartouten mot at glasset kommer i direkte kontakt med billedflaten. Uansett kan det være smart å påføre fiksativ på bildet før det rammes inn.
Passepartoutens andre oppgave er å danne en estetisk avslutning rundt bildet. Den gir et rom mellom bildet og den harde rammen. Vinduet er skråskåret for å unngå skarpe skygger, og slik at blikket ledes inn i bildet. Alle våre passepartouter og andre passepartout materialer er syrefrie, noe som gjør at misfarging etter tid fra passepartout til bilde ikke forekommer.
Vår skjærer kan levere kartong og passepartout i alle former. Store og små oppdrag. Vårt brede fargeutvalg på kartong gjør arbeidet med å finne den passepartouten som passer nettopp ditt bilde, enklere, og det gir deg som kunde flere valgmuligheter.